Communie- of lentefeest

Enkele tips van de chef voor een geslaagd communie - of lentefeest.


Heb je besloten om de communie of het lentefeest van je kind zelf te organiseren? Goed idee! Een feestje thuis is vaak zoveel gezelliger dan op restaurant of in een te ruime feestzaal. Natuurlijk wil dit ook zeggen dat je zelf heel wat kookwerk voor de boeg hebt... Maar met deze tips tover je zonder stress een fantastisch menu op tafel!

gedekte tafel feesttafel

1. Bedenk een eenvoudig menu.


Ik weet het, in een tijdperk waar alles om gastronomie lijkt te draaien, is het is erg verleidelijk om voor het feest van jouw oogappel echt alles uit de kast te halen. Voor een grote groep koken is echter niet hetzelfde als een intiem etentje onder (enkele) vrienden. Bovendien wil jouw kind vooral ravotten en plezier maken. Daarom is dit misschien wel dé belangrijkste tip uit de lijst. Keep it simple!


2. Probeer het menu voor jouw feest op voorhand uit.


Heb je een feestmenu gekozen? Test het dan uit! Zo ontdek je meteen of het wel haalbaar is voor de grote groep gasten van jouw lentefeest. Bovendien weet je zo ook meteen of er nog iets moet aangepast worden: misschien moet er wat meer (of juist minder ;) ) peper en zout bij? Of misschien zijn de porties net te klein?

 

osso bucco kalf gnocchi

3. Super lekker, super trendy, super simpel.


Kalfsblanquette, vol-au-vent, waterzooi of stoverij van varkenswangetjes... Al deze éénpansgerechten zijn rasechte klassiekers, die tegenwoordig terug he-le-maal in zijn. Bovendien lust echt iedereen ze graag, je kan dus niet anders dan hiermee scoren. En het allerbelangrijkste: je kan ze perfect een dag op voorhand klaar maken. Tijdens het communie - of lentefeest hoef je ze dus enkel nog maar op te warmen en op te dienen. En verder? Gewoon je voetjes heerlijk mee onder tafel schuiven! 

 

4. Niks mis met een beetje hulp.


Oma, zus, nicht... of waarom eigenlijk niet gewoon je partner? Vraag vooraf iemand om je te helpen bij het dresseren en het serveren van de borden. Samen werken is zoveel leuker! En oh ja... bye bye stress!

 

keukenhulp

En denk eraan: een goede voorbereiding is 90% van het werk! Veel succes!